Cykelprofiler startar Meter Bikes

2019-09-25T08:33:24+00:00May 6th, 2019|Pressmeddelande|
Cykelduon Linus Lindgren och Rickard Ölander startar om på nya kula. Tillsammans med AD:n Charlotte Askari lanserar de Meter Bikes, där receptet stavas småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet.

Rickard Ölander är tävlingscyklisten som värvades av Linus Lindgren för att driva en cykelfabrik. För fyra år sedan sålde de fabriken och Ölander sadlade om än en gång – den här gången till konstnär. Men nerven för cykling försvann inte. Mellan utställningarna med moderna samtidskonstnärer grodde tanken på ett nytt småskaligt cykelmärke med premiumfinish i varje led.

Linus Lindgren är uppväxt i en cykelälskande familj och har arbetat med produktion och cykelkonstruktion sedan tonåren. Tillsammans med Ölander har han designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Att bygga vidare på cykelkompetensen med Ölander var naturligt.

Med AD:n Charlotte Askari som tredje medlem var uppstället till Meter Bikes komplett.

– Det här är inget avkastningsprojekt utan ett hjärteprojekt. Med vår samlade kompetens och erfarenhet har vi möjlighet att bygga cyklar så som vi själva hade önskat dem. Med Meter Bikes gör vi nu precis det, säger Linus Lindgren.

Första modellen från Meter Bikes är en elcykel i limiterad upplaga. Ännu omgärdas modellen av mycket hysch-hysch men till sommaren planeras för premiärvisning. Då går även startskottet för sälj för cykelsugna som vill förteckna sig. Till hösten beräknas de första cyklarna rulla ut.

För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43, rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75, linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 070-253 74 54, charlotte@meterbikes.com

Ladda ner högupplösta bilder

Hämta pressmeddelande som pdf

About the Author:

Charlotte Askari
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.