Press2019-09-25T08:34:42+00:00

Pressrum

Cykelperfektion från Göteborg

September 10th, 2019|Pressmeddelande|

När göteborgsföretaget Meter Bikes lanserar sin första modell sparas inte på krutet. Meter NITE är en elcykel i limiterad upplaga med extra allt.

– Vi har jobbat med hojar i ett kvarts århundrade. Nu har vi grundat Meter Bikes och gjort den i vårt tycke perfekta cykeln. Helt utan kompromisser, säger Linus Lindgren, en av Meter Bikes tre grundare.

Meter NITE byggs enbart i 99 numrerade exemplar. Lacken är högblank och nattsvart, ramen egendesignad och svetsarna handpolerade. Cykeln är utrustad med Shimanos kraftfullaste motorpaket med 70 Nm vridmoment och helt nya 12-växlade SLX-drivlina för intensiv acceleration från första tramptaget. Allt är integrerat i den strömlinjeformade ramen: Infälld startknapp, integrerat batteri och belysning med automatisk dagsljusreglering.

Djävulen sitter i detaljerna, vilket är sant även för Meter NITE. Till exempel har sadeln ett reglage som gör den enkelt höj- och sänkbar utan verktyg, samtidigt som en låsmekanism gör att ingen kan ta loss den när cykeln står parkerad på stan.

Bakom Meter Bikes står två av Sveriges cykelprofiler, Linus Lindgren och Rickard Ölander, tillsammans med Charlotte Askari. I 25 år har de varit verksamma som elitcyklist och cykelfabrikörer där de designat och konstruerat allt från racercyklar och mountainbikes till en hybrid som finns representerad i Röhsska museets samlingar. Meter Bikes grundades våren 2019 som ett gemensamt hjärteprojekt.

– Cykelbranschen går mot stora jättar men vi vill göra precis tvärtom. Med Meter Bikes arbetar vi bara med småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet. Vi vill fokusera på våra kunder och följa upp dem hela vägen, där är vi unika, säger Rickard Ölander, Meter Bikes.

Meter NITE får en prislapp på 45000 kr och premiärvisas i Göteborg den 25 september.

Klicka för högupplöst bild:

https://www.meterbikes.com/wp-content/uploads/2019/09/Meter58547.jpg
https://www.meterbikes.com/wp-content/uploads/2019/09/Meter58525.jpg
https://www.meterbikes.com/wp-content/uploads/2019/09/Meter58527.jpg
https://www.meterbikes.com/wp-content/uploads/2019/09/Meter58533.jpg

Specifikation

Modell
Meter NITE
Upplaga
1-99
Modell
Fusion Black
RamMeter NITE handpolerad aluminiumram
ElsystemShimano STEPS E8000 MTB
BatteriShimano BT-E8035, 518 Wh
VäxelpaketShimano SLX 1×12 växlar
BelysningSupernova M99 Pure
GaffelAluminium, hydroformad
DäckSchwalbe G-One Speed, 50×622
LåsAbus
För mer information, kontakta:

Rickard Ölander, tel 070-865 29 43, rickard@meterbikes.com
Linus Lindgren, tel 073-316 00 75, linus@meterbikes.com
Charlotte Askari tel 070-253 74 54, charlotte@meterbikes.com

Tidigare nyheter

6May 6, 2019

Cykelprofiler startar Meter Bikes

Cykelduon Linus Lindgren och Rickard Ölander startar om på nya kula. Tillsammans med AD:n Charlotte Askari lanserar de Meter Bikes, där receptet stavas småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet. [...]

Vi är Meter Bikes

Meter Bikes är grundat 2019 och drivs av oss, Rickard Ölander, Linus Lindgren och Charlotte Askari. Vi arbetar småskaligt och sätter stolthet i att varje detalj är noggrant utvald, korrekt hanterad och rätt integrerad för en cykeln som friktionsfritt tar dig sträckan du väljer. Från första blyertsskiss till sista handpåläggning innan cykeln rullar ut från vår verkstad i Göteborg.

Från vänster: Linus Lindgren, Charlotte Askari och Rickard Ölander

Ladda ner högupplöst bild
Fotograf: Krister Engström

Biografi

Rickard Ölander

Som ung började Rickard tävlingscykla och avslutade sin elitkarriär år 2000. Därefter tog ett nytt kapitel vid som cykeldistributör och konstnär. Konsten och cyklarna betyder mycket för Rickard som drivs av ett helhjärtat engagemang där inget lämnas åt slumpen. Rickard är VD för Meter Bikes och kan branschen på sina fem fingrar.

Vill du prata om företaget Meter Bikes? Kontakta Rickard på 070-865 29 43 eller 
rickard@meterbikes.com

Ladda ner högupplöst bild:  Färg | Svartvit
Fotograf: Krister Engström

Linus Lindgren

Linus är näst intill uppfödd i en cykelfabrik och har ett stort intresse för formgivning och hantverk. Sedan tonåren har han arbetat med både cykelkonstruktion och produktion. Linus långa erfarenhet, säkra penna och goda kontakter med underleverantörer är några av de saker som gör Meter Bikes idé om småskalig produktion av premiumcyklar möjlig.

Vill du prata om Meters cyklar? Kontakta Linus på tel 073-316 00 75
 eller linus@meterbikes.com

Ladda ner högupplöst bild:  Färg | Svartvit
Fotograf: Krister Engström

Charlotte Askari

Charlotte blev cykelfrälst tillsammans med svenska folket då hon själv arbetade med ett kommunikationsuppdrag att få fler att cykla mer. AD med bakgrund inom marknadsföring och konceptutveckling.

Vill du prata om press, events och annat inom kommunikation? Kontakta Charlotte på tel 070-253 74 54 eller charlotte@meterbikes.com

Ladda ner högupplöst bild:  Färg | Svartvit
Foto: Meter Bikes

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.